Over Lia

Schilderijen, objecten, ruimtelijk werk en fotografie                                                                                    'Leven, 
                                                                                      licht van de ziel'

                  

Creatief bewegen
Nieuwsgierigheid, exploratiedrang en bewegingsvrijheid zijn persoonlijke eigenschappen die als een rode draad door mijn leven lopen en mij persoonlijke én creatief de ruimte geven te bewegen. 
Lange tijd tijd heeft de expressie van de dans een belangrijke rol in mijn leven vervuld. Deze expressieve uiting is uiteindelijk een andere weg gegaan en heeft zijn plek op het doek gevonden. Al schilderend ontdekte ik dat verf het beeld niet altijd de zeggingskracht mee kan geven waar ik naar op zoek ben. Door onderzoek met andere materialen zijn nieuwe ideeën, inzichten ontstaan en zijn mijn uitdrukkingsmogelijkheden vergroot.

 
Proces
Creëren is voor mij een inspirerende zoektocht met een grenzeloze creatieve vrijheid en laat beelden ontstaan met een eigen verhaal. De essentie voor mij van het wordingsproces is het zoeken, vinden en bewegen om tot de uiteindelijke zeggingskracht van het beeld te komen. 

In mijn atelier experimenteer ik met o.a. acrylinkt en acrylverf, verfvreemde materialen, materialen uit de natuur, pvc, gips, staalgaas, epoxyhars en acrylic one. Vanuit mijn gevoel ontdek ik de onbegrensde en begrensde mogelijkheden van materialen, de combinatie van materialen en de expressiviteit van kleuren. De kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines zorgen voor verdieping van mijn materialenkennis en technieken. De dynamische diversiteit aan materialen en een krachtig kleurenpalet kenmerken mijn werk.

 

Het kunstwerk
Het kunstwerk is de verbinding tussen de kunstenaar en de kijker. Alles wat ontstaat is mijn verbeelding maar laat ruimte aan de toeschouwer om een eigen interpretatie aan het beeld te geven. Tijdens exposities of atelierbezoek kijk ik uit naar ontmoetingen met de bezoekers. Kijken door de ogen van de kunstenaar én de kijker leidt naar het kunstwerk en van daaruit naar verrassende en boeiende verhalen. 
Kunst kijken is contact maken met jezelf.

 

Mijn werk is regelmatig te zien in galerie, openbare gebouwen en instellingen, museum, als ook in mijn atelier aan huis. Schilderijen en objecten vinden hun weg naar particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland. Spreekt mijn werk je aan dan is koop en huur mogelijk.


Als beeldend kunstenaar ben ik aangesloten bij het kunstenaarsinitiatief Stichting Ateliers Apeldoorn, bij de BBK- Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars, BOK- Beroeps Organisatie Kunstenaars, NABK- Nationale Associatie Beeldende Kunstenaars  en Online Kunstenaars.