Portfolio

 

Lia van der Burgt veelzijdig beeldend kunstenaar zowel schilderijen als objecten, ruimtelijk werk en foto's

Op intuïtieve wijze vorm ik universele thema's uit de wereld om, in abstracte beeldtaal op doek, in objecten, ruimtelijk werk en foto's. Geïnspireerd door ervaringen opgedaan in mijn omgeving, mijn reiservaringen met mensen in andere culturen en door informatie vanuit de media.

In het creatieve proces ga ik vanuit mijn eigen primaire gevoel en beleving aan het werk. Door experimenteren, onderzoeken ontstaat verdere verdieping in mijn werk om uiteindelijk te komen tot de zeggingskracht die het kunstwerk heeft meegekregen. 


De serie
'Roots for life'   
                   is geïnspireerd op water als bron van leven

De manier waarop wereldwijd wordt omgegaan met water en de vervuiling er van is de inspiratie voor deze schilderijen met een positieve zeggingskracht. De foto's laten in geabstraheerd detail de schoonheid van water zien.
Foto's zijn te zien in de Galerij


De serie
'Battle for life'
                   is de persoonlijke interpretatie op de strijd van mensen om uit te komen voor wie of hoe je bent

Een bezoek aan het Apartheidsmuseum in Johannesburg in Zuid Afrika heeft diepe indruk op mij gemaakt. 
Deze ervaring en het gegeven dat er nog steeds sprake is van ongelijkheid, discriminatie, onvrijheid in de wereld om te laten zien wie of hoe je bent heeft deze schilderijen en ruimtelijk werk laten ontstaan.
Foto's zijn te zien in de Galerij


De serie
'Urban looks'
Deze serie is ontstaan uit de schilderijen van de serie 'Battle for life'. Deze bijna grafische werken vroegen om een vertaling naar beelden met een industriële uitdrukking. Dit proces heeft geleid tot de Urban Art-photo's. 
Foto's zijn te zien in de Galerij.


De serie
'Traces of life'
                    heeft als inspiratiebron sporen uit en door het leven achtergelaten

Uit het verleden kunnen sporen zichtbaar zijn én blijven in een persoonlijk leven, de samenleving en de natuur. Opgedane indrukken en opgeslagen ervaringen zijn getransformeerd in schilderijen, foto's, objecten en teksten.
Foto's zijn te zien in de Galerij

 

Exposities
Mijn werk is regelmatig te zien in galerie, openbare gebouwen en instellingen, museum alsook in mijn atelier aan huis. Schilderijen en objecten vinden hun weg naar particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland.

Meest recente verkoop is het Object 'Uit de voeten'  in juli 2018 aangekocht en geschonken aan Theater Orpheus in Apeldoorn.

 

Als beeldend kunstenaar ben ik aangesloten bij het kunstenaarsinitiatief Stichting Ateliers Apeldoorn en ben ik lid van Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars (BBK bbknet.nl) en BOK- Beroeps Organisatie Kunstenaars. Het afgelopen jaar 2017 heb ik deel genomen aan het Landelijk atelierweekend en aan de expositie tijdens de Kunstweek 2017 Stichting Kunstweek. Daarnaast sta ik geregistreerd bij Online kunstenaars en De Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK).