Cursus Tekenen en Schilderen

Ben je nieuwsgierig naar het werken met teken- en schilder materialen, wil je inspiratie op doen, heb je vragen over kleurgebruik en het mengen van kleuren, wil je weten hoe je een tekening of schilderij opzet of over compositie, wil je nieuwe technieken ontdekken, wil je experimenteren met een diversiteit aan materialen, wil je verdieping in je werk en de zeggingskracht van je beeld versterken of ben je op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging met persoonlijke begeleiding?

In deze cursus tekenen en schilderen ontdek je de antwoorden op al deze vragen met persoonlijke ondersteuning van Lia. Je doet ervaringen op die een verrijking zijn voor je eigen werkwijze en je ontwikkelingsproces ondersteunen. Door met verschillende materialen, technieken en combinaties hiervan aan de slag te gaan ervaar je nieuwe creatieve mogelijkheden. Je wordt geprikkeld om verder te experimenteren en plezier te beleven om er mee bezig te zijn en te blijven.

De onderwerpen en opdrachten zijn persoonsgericht waarbij aandacht is voor figuratief vormgeven, het abstraheren van figuratieve vormen en abstract werken waarbij voorbeelden een inspiratiebron kunnen zijn. Door prikkelende opdrachten en eigen misschien wel onmogelijke lijkende ideeën word je uitgedaagd te doen, te onderzoeken, te beleven met verrassende niet verwachte schilderijen als uitkomst. Door deze afwisseling ontwikkel je je eigen creativiteit en verandert je kijken in zien.

       'Schilderen en tekenen laten grenzen tussen werkelijkheid en fantasie vervagen; mijn verbeelding!'   

Door de groepsgrootte, maximaal acht personen, krijg je ruime individuele begeleiding. Het werken in een groep stimuleert, daagt je uit in durven doen, geeft plezier en is gezellig. Door positieve reacties van je groepsgenoten krijg je meer lef en zelfvertrouwen in het doen.                                 

De cursussen worden gegeven op
* Maandag- en dinsdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur
* Maandag- en dinsdagavond   van 19.15 - 22.15 uur

De kosten bedragen € 27,- per les en worden maandelijks voldaan, exclusief materiaal. 
Als je een les moet missen kun je deze gedurende het seizoen in een andere lesgroep inhalen mits er ruimte is. 

Het seizoen start op maandag 25 september 2023 en eindigt op dinsdag 28 mei 2023.

Maandag 25 september 2023  starten de cursussen tekenen en schilderen  .

                          ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuw!     Acht lessenkaart   Schilderen en Tekenen 

Deze optie geeft je de gelegenheid om in een korte periode acht lessen tekenen en schilderen te volgen. De lessen van drie uur zijn bedoeld voor mensen die verdieping willen of als een eerste kennismaking. Je kunt een keuze maken voor een bepaald cursus dagdeel; maandag- of dinsdagmiddag en maandag- of dinsdagavond. 

Om ruime persoonlijke begeleiding te bieden, bestaan de lesgroepen uit maximaal acht personen.

De kosten voor de acht lessenkaart bedraagt € 290,- inclusief materiaal, exclusief doek

                         ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Individuele les Schilderen en Tekenen

In overleg bespreken we de inhoud, het tijdstip en de frequentie.

De kosten bedragen € 67,50 voor 2 uur inclusief materiaal, exclusief doek.

                           --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuw!  Schilder tips en inspiratie ...inloopatelier

Soms heb je een moment dat je graag advies over materiaalgebruik en/of technieken wilt krijgen en over hoe je verder kunt komen in je schilderij. Een keer per maand is er de gelegenheid om op vrijdagochtend van 10.00-12.000 in het atelier te komen werken en de informatie, tips en inspiratie te krijgen die je nodig hebt om stappen te zetten en thuis verder te kunnen.

De kosten bedragen € 25,- inclusief thee en koffie.                   

                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

               Wil je meer weten, vraag en bel vrijblijvend Lia 06 410 25 506 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.