Over Lia

Schilderijen, mixed media, objecten, ruimtelijk werk en fotografie                                                                                    'Leven, 
                                                                                      licht van mijn ziel'
                  

Schilderen, mixed media, ruimtelijk werk en fotografie zijn disciplines waarin ik mij beeldend kan uitdrukken. Vanuit mijn gevoel ontdek ik de onbegrensde mogelijkheden van materialen met een vrije keuze van de expressiviteit van kleuren. Het scheppend bezig zijn is voor mij een inspirerende zoektocht met grenzeloze creatieve vrijheid en laat beelden ontstaan met een eigen verhaal. Geleidelijk ben ik vanuit vaste vormen vrijer en  intuïtiever gaan werken.                 

in mijn atelier experimenteer ik met o.a. verf vreemde materialen, mixed media, materialen uit de natuur, verf, pvc, gips, staalgaas en epoxyhars. Door ongebonden te werken ontstaan nieuwe prikkels en uitdagingen die uitnodigen tot nieuwe projecten.
 
           'Creëren is je overgeven aan het proces van zoeken, vinden en bewegen'

Op intuïtieve en abstracte wijze vertaal ik thema's uit het leven op doek en ruimtelijk werk. In het creatieve proces ga ik vanuit mijn eigen primaire gevoel en beleving aan het werk. Door experimenteren en onderzoeken ontstaat verdere verdieping in mijn werk om uiteindelijk te komen tot de uitdrukking die het kunstwerk heeft mee gekregen.Mijn beeld nodigt de toeschouwer uit tot langer kijken om er vervolgens een eigen interpretatie aan te kunnen geven.

          'Kijken naar kunst is contact maken met jezelf'

De serie 'Battle for life' is de persoonlijke interpretatie op de strijd van mensen om uit te komen voor wie of hoe je bent. De serie 'Social energy from life' is geïnspireerd door de onderlinge interacties van mensen. De serie 'Roots for life' is geïnspireerd op water als bron van leven. De serie 'Traces of life' heeft als inspiratiebron sporen uit en door het leven achter gelaten. 

Kenmerkend voor mijn werk is het krachtige kleurenpalet en een dynamische diversiteit aan materialen. Op ondergronden van doek, handgeschept papier, paneel en zeildoek ontstaan mijn schilderijen. In staalgaas/ metaal, metaal en staalgaas in combinatie met pvc en gips is het ruimtelijk werk uitgevoerd. Vanuit pure vormen uit de natuur krijgen objecten hun zeggingskracht, soms in combinatie met andere materialen. 

Mijn werk is te zien geweest in galeries, museum, openbare gebouwen en instellingen als ook in mijn atelier aan huis. Het werk wordt aangekocht of gehuurd door particulieren en bedrijven.
Als beeldend kunstenaar ben ik aangesloten bij het kunstenaarsinitiatief Stichting Ateliers Apeldoorn, bij de BBK- Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars, BOK- Beroeps Organisatie Kunstenaars, NABK- Nationale Associatie Beeldende Kunstenaars  en Online Kunstenaars.