Over Lia

SCHILDERIJEN  -  OBJECTEN  -  RUIMTELIJK WERK  -  FOTO'S                                                                                    'Leven, 
                                                                                      licht van de ziel'

                  

Creatief bewegen
Nieuwsgierigheid, exploratiedrang en bewegingsvrijheid zijn persoonlijke eigenschappen die als een rode draad door mijn leven lopen en mij persoonlijk én creatief de ruimte geven te bewegen. 
Lange tijd tijd heeft de expressie van de dans een belangrijke rol in mijn leven vervuld. Deze expressieve uiting is uiteindelijk een andere weg gegaan en heeft in eerste instantie zijn plek op het doek gevonden. Al schilderend ontdekte ik dat het materiaal verf voor mij niet voldoende was om mij in uit te drukken. Door onderzoek met andere materialen zijn nieuwe ideeën, inzichten ontstaan en zijn mijn verbeeldingsmogelijkheden vergroot.

 
Proces
Creëren is voor mij een inspirerende zoektocht met een grenzeloze creatieve vrijheid en laat beelden ontstaan met een eigen verhaal. De essentie voor mij van het wordingsproces is het zoeken, vinden en bewegen om tot de uiteindelijke zeggingskracht van het beeld te komen. 

In mijn atelier experimenteer ik met o.a. acrylinkt en acrylverf, verfvreemde materialen, mixed media, materialen uit de natuur, pvc, gips, staalgaas, epoxyhars en acrylic one. Vanuit mijn gevoel ontdek ik de onbegrensde en begrensde mogelijkheden van materialen, de combinatie van materialen en de expressiviteit van kleuren. De kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines zorgen voor verdieping van mijn materialenkennis en technieken. Deze dynamische diversiteit aan materialen en een krachtig kleurenpalet zijn kenmerkend voor mijn werk.


Het kunstwerk
Voor mij is het kunstwerk de verbinding tussen de kunstenaar en de kijker. Alles wat ontstaat is mijn verbeelding maar laat ruimte aan de toeschouwer om een eigen interpretatie aan het beeld te geven. Tijdens exposities of atelierbezoek kijk ik uit naar ontmoeting met de bezoeker. Kijken door de ogen van de kunstenaar én de kijker leidt naar het kunstwerk en van daaruit naar verrassende en boeiende verhalen. Voor mij is kunst kijken contact maken met jezelf.


Exposeren
Mijn werk is regelmatig te zien in galerie, openbare gebouwen en instellingen, museum, als ook in mijn atelier aan huis. Schilderijen en objecten vinden hun weg naar particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland. Als mijn werkje aanspreekt dan zijn er de opties kopen en/of huren.
De meest recente verkoop, juli 2018, is het Object 'Uit de voeten'  aangekocht en geschonken aan Theater Orpheus in Apeldoorn.  

 

Als Beeldend kunstenaar ben ik aangesloten bij het kunstenaarscollectief Stichting Ateliers Apeldoorn en ben ik lid van de BBK- Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars en BOK- Beroeps Organisatie Kunstenaars en sta ik geregistreerd bij NAKB- Nationale Associatie Beeldende Kunstenaars en Online Kunstenaars.